image

Groningen


Groningen is een bruisende studentenstad. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Groningen is ook een stad met lef, de stad heeft de meest vernieuwende architectuur binnen haar grenzen. En Groningen is ooit verkozen tot Beste Binnenstad, omdat het er zo goed toeven is.


Door het grote aantal jongeren dat studeert aan de universiteit of hogeschool heeft Groningen een geheel eigen energie. Niet alleen geven ze de stad een economische impuls, ze zorgen voor een bruisend uitgaansleven. De cafés en clubs, met name op de Grote Markt en in de Poelestraat, zijn erg populair bij de studenten.

Appartementen, arbeiderswoningen, nieuwbouwwoningen, kantoren. Historische herenhuizen, pakhuizen, gasthuizen en hofjes, en moderne scholen en musea. Van een eeuwenoud Goudkantoor tot een fonkelnieuwe Tasmantoren. Groningen ìs architectuur.

Maak het mee, ga Groningen beleven!Zuidlaren


Tussen Assen en Groningen, beide tien minuten rijden met de auto of bus, ligt Zuidlaren. Het dorp van Berend Botje én het groenste dorp van Europa. Noem het een plek waar de goede dingen samenkomen: wandelen, fietsen, watersporten, stijl en gezelligheid.

Stijl en gezelligheid Een plek om te wandelen, fietsen en watersporten én een plek van stijl en gezelligheid. Je vindt in Zuidlaren veel leuke winkels, boetiekjes, cafe’s en restaurants. En als je wilt, snuif je ook nog eens de historie. Brinken vertellen het verhaal van een eeuwenoude handelstraditie en rijke boeren, monumentale gebouwen onthullen de geschiedenis van het Hondsrug-dorp.